STIPS & BROKAMP piano & viool

VOOR DIEGENEN DIE ONS NOG NIET KENNEN

EEN VIDEO COMPILATIE !

Photo: (C) Jan-Willem Bullee – www.w75.nl

wat je zoal zou kunnen horen bij STIPS & BROKAMP
Marieke Brokamp, viool en Robert Jan Stips, vocals en piano :


Robert Jan Stips
werkt al 
sinds 2014 samen met violiste Marieke Brokamp  (oa Zeeuws Orkest en het TY strijkkwartet).
Deze samenwerking ontstond in de zomer van ’14 bij het grootse theaterspektakel ‘O Die Zee’ op lokatie aan de Westerschelde. Nu trekken zij inmiddels met een verrassend duo-programma door het land met een spannend, superbreed repertoire wat alle grenzen tussen de vele diverse muziekstijlen doet verbleken. 

Een groot deel bestaat – natuurlijk – uit bewerkingen voor viool piano van de bekendere werken uit Stips’ rijke pophistorie – Supersister, Golden Earring, Sweet d’Buster, Transister, Freek de Jonge, NITS, hier en daar gelardeerd met verhalen die hier onlosmakelijk mee verbonden zijn…
Maar ook film-, expo- en documentaire muziek van Robert Jan komt aan bod, die anders niet zo gauw op zich staand live te horen zou zijn. Daarnaast nemen Marieke en Robert Jan ons mee naar heel andere muziekwerelden, zoals cross-overs met de klassieken en de modern klassieken…van Schubert tot Arvo Pärt..

Photo: (C) Jan-Willem Bullee – www.w75.nl

Het niveau en speelplezier en van dit bijzondere duo werkt aanstekelijk… het publiek laat zich door hen meevoeren, verwennen en verrassen: een ongedwongen avond of middag grenzeloos muziekgenieten !

Photo: (C) 2018 Jan-Willem Bullee – www.w75.