RJS : MUZIEK voor NTR serie GOEDE HOOP

 

Vanaf 23 maart zendt NPO 2 elke donderdag om 21.15 (m.u.v. 27 april en van 4 mei) een aflevering uit van ‘GOEDE HOOP’ , een nieuwe 7-delige serie documentaires over de rol van Nederland in de historie van Zuid-Afrika, gepresenteerd door Hans Goedkoop, geregisseerd door Marcel Goedhart, Reinier van den Hout en Martijn Blekendaal , Robert Jan Stips heeft in opdracht van de NTR de muziek voor deze serie geschreven en opgenomen, met oa Thijs Kramer op viool.

23 maart 2017                   1. De landing
30 maart 2017                   2. Slavenleven
06 april 2017                      3. In het wild
13 april 2017                      4. Die Groot Trek
20 april 2017                      5. Boeren in oorlog
11 mei 2017                         6. Slegs vir blankes

18 mei  2017                       7. De erfenis

De documentaireserie Goede Hoop is onderdeel van een groot multimediaal project. Online is Goede Hoop te volgen via een uitgebreide website en web-series voor Instagram, YouTube en Facebook. Het team van Het Klokhuis maakt een eigen zesdelige serie, wekelijks op woensdag om 18.23 uur te zien bij Zapp op NPO 3. Voor middelbare scholen wordt op schooltv.nl Goede Hoop in de klas gelanceerd. Walburg Pers geeft in samenwerking met de NTR bij de serie een rijk geïllustreerd boek uit. Last but not least is tot 21 mei 2017  in het Rijksmuseum de tentoonstelling Goede Hoop, Zuid-Afrika en Nederland vanaf 1600 te zien.

 

Comments are closed.