TRY OUT NIEUWE THEATERBAND ‘FABELHAFT’

Het idee rond FABELHAFT is ontstaan tijdens de uiterst succesvolle samenwerking tussen muzikanten en acteurs van de RockoperaO die zee, een deze zomer door Tom de Ket (scenario) en Huub van der Lubbe (songteksten) geschreven en bij de Westerschelde uitgevoerd muziek-theater-spektakel – een produktie van Theater de Wegwijzer in Nieuw en St Joosland.  Toen de laatste klanken op deze geweldige lokatie hadden geklonken, was duidelijk dat dit een vervolg moest krijgen…  Robert Jan Stips, muzikaal aanstuurder van het geheel, de band Ocobar en acteur-zanger(es)s(en) Myrthe Burger, Steyn de Leeuwe en Boy Ooteman besloten de handen ineen te slaan en de mogelijkheden als theaterband verder te gaan verkennen. Tenslotte zou het eeuwig zonde zijn het songmateriaal van ‘O die zee’ verder ongebruikt achter te laten: deze parelketting van songs, geschreven door een unieke verzameling van de meest uiteenlopende NL-popcomponisten : Frédérique Spigt, Marike Jager, Eefje de Visser, George Kooymans (Golden Earring), Daniël Lohues, Lavalu, Florre Torim (de Staat), Moss, Nico Arzbach (de Dijk), The Black Atlantic, Tjeerd Bomhof (Voicst / Dazzled Kid), Henk Hofstede (NITS) , Bas Kennis (Bløf) , Beans and Fatback, Rob Klerkx (Moke), Mario Goossens (Triggerfinger) en Robert Jan Stips. Het verhaal van deze moderne Odyssee zal bij FABELHAFT wel de leidraad vormen, de muziek en songs staan echter voorop bij deze vorm van theaterband: geen muziektheater, maar de acteur/zangers maken theatraal gezien wel nou net het verschil ! In begin 2017 zal FABELHAFT een eerste tour maken, dit jaar staat er een eerste try-out gepland op 14 oktober in Walhalla Kantine te Rotterdam

105_1190 - Copyright Marc Machielse105_0346 - Copyright Marc Machielse104_9228 - Copyright Marc Machielse105_1682 - Copyright Marc Machielse

foto’s          .                Marc Machielse

‘O die zee’ was een oorspronkelijk initiatief van Stichting ‘de Wegwijzer’ – Nieuw en St Joosland – Zeeland  // ‘Fabelhaft’ wordt geboekt door Hans Kik Producties te Utrecht.

0 Responses to TRY OUT NIEUWE THEATERBAND ‘FABELHAFT’